fredag 20 april 2012

Ingen kan göra allt..

... men många kan göra lite...

Jag har varit inne på det förut det här om hur bekvämt vi faktiskt har det i Sverige. Även om man i mätningar anser att välfärden sjunkit och att det finns en större andel fattiga barn i Sverige för tillfället så är ordet fattiga relativt. I Sverige har alla barn fri sjukvård, tandvård och skola och en massa andra förmåner. Inte minst ett relativt heltäckande vaccinationsprogram, sjukdomar som tack vare detta är nästan utrotade eller sällsynta här i västvärlden. Men nu är det ju så att det finns en värld utanför vårt trygga samhälle, där barnen inte har lika bra förutsättningar.

Just nu driver UNICEF tillsammans med Apotek Hjärtat en bloggkampanj, där varje bloggpost om detta skänker 95 vaccin mot stelkramp. Så om jag av min dag kan lägga max 5 minuter för att kanske förbättra ett barns tillvaro så är det inte ett svårt val.

Nedan kommer därför kampanjtexten i sin helhet:

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Foto: © UNICEF/Asselin
Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.
Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Har du inte en blogg och känner att du ändå vill göra något och det känns sådär att lägga 100kr/månaden så vill jag även tipsa om att titta in på UNICEF´s gåvoshop. 20 doser mässlingsvaccin för 40 kr kanske kan vara ett bra alternativ? Eller 300 doser stelkrampsvaccin för 126 kr. Ganska hemskt tycker jag det är för det handlar inte om några stora pengar, 40 kr och kanske lite till är vad hela familjen lägger på lördagsgodis. Något som mina barn nästan ser som en rättighet - men pengar som alla inte har, snacka om att ge perspektiv på livssituationer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar