torsdag 21 mars 2013

Förebilder

Hur var det nu igen, barn gör som vuxna säger eller?? Eller hade vi kanske inte konstaterat att barn gör som vuxna gör?

I Örebro sista tiden har det ju varit en stor diskussion och debatt kring mobbing, kring nätmobbing i första hand särskilt sen den unga flickan tog sitt liv för snart två veckor sedan.

Så när detta publiceras i tidningen idag då slår man sig bara för pannan och suckar

 
 
Det finns en tid och en plats för det mesta men det är inte lämpligt att publicera dylikt på nätet, på inga sätt alls. Sedan får man tycka illa om och irritera sig på folk det är en annan femma, men respekt i bemötandet.
 
Intressant tycker jag detta med respekt, många förväntar sig och anser att de har rätt till respekt hur de än beter sig själva i ett möte med andra. Jag tror att respekt kanske är något man förtjänar och genom att kränka eller trampa på andra - hur kan man då anse att man förtjänat det?
 
Visserligen vet jag inte hur debatten och tongångarna gick innan, men det är en stor skillnad på vad som sägs på plats och vad som sedan sprids i medier. För det är här man visar sin rätta ålder, det är här man kan göra skillnad, det är här man visar mognad och att två fel gör inte ett rätt. Backa undan och inte ta saker vidare.
 
Vuxna människor var det ja, kanske dags att kliva upp ur sandlådan... -skakar på huvudet-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar