torsdag 25 augusti 2011

Små kaniner i morotslandet

Sommaren är nästan slut, iallafall om man får tro vädret, även om det varit någon riktigt varm och skön dag denna veckan. När sommaren tar slut så börjar även bären att sina, det finns visserligen enstaka björnbär, tomater och smultron kvar. Men inte i de mängder som erbjöds i början av sommaren. 

Om man då är ett litet företagsamt barn, ett barn som förser sig med allt som går att äta ute - mycket på gott och ont, vad gör man då? 

Jo nästa logiska ställe är ju givetvis morotslandet, eller?

Är man än mer företagsam så får man mamman att ställa upp poolen - för man är ju så väldans badsugen. Fast det verkliga behovet för poolen insåg mamman sedan, jordiga morötter behövde ju sköljas av någonstans. I poolen satt sedan två små mätta och belåtna barn och runt poolen låg det morotsblast i drivor. 

Tja värre kunde de nog välja att äta gissar jag. Men att gå ut med LillMucklan är lite plågsamt emellanåt, för plötsligt försvinner hon bara, är vi ute på gården så bakom huset eller parkeringen och i skogen blir hon bara sittandes. Det finns ju så mycket att äta överallt och nu är det inte så mycket bär, förutom blåbären i skogen då, utan större frukter, äpplen, päron och så morötterna då.

Har man med sig cykeln kan man även bärga hem mycket frukt, man skulle ju kunna tro att hon ingen mat får hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar