lördag 15 oktober 2011

Dagens LillMuckla

Efter en natt med alldeles för lite sömn, som visserligen dessvärre hör till vanligheterna här, så var det väl ingen av oss som egentligen ville göra någonting. Men vi hade igår pratat löst om att åka iväg och cacha. När barnen så började dra igång så ställde jag frågan om de istället vore intresserade av varm choklad och picknick. Inte för att någon av dem egentligen druckit varm choklad, men tydligen lät det väldigt spännande. Kaffe till pappa måste kokas och sedan skulle vi göra smörgåsar. 

Prinsessan paxade arbetet som första smörgåsbredare, LillMucklan övervakade i sin tur att inga köttbullar eller annat gott försvann iväg för långt ifrån hennes lilla mun.

Med en ryggsäck full med skink-ost-ägg och köttbullssmörgåsar, kaffe och varm choklad packade vi in oss i bilen. Det tog väl inte så länge innan Prinsessan började knorra och ansåg att det här med att åka bil kunde hon vara utan, så vi kom inte dit vi tänkt men poängen kanske var att vi överhuvudtaget kom någonstans. Sedan orkade Prinsessan inte gå någonstans och hon frös, det senare har jag lite svårt att tro då hon var riktigt påbyltad, men fingrarna var små isbitar så säker kan man väl aldrig vara. Med andra ord blev det en kort vandring på en 100 meter för där fanns plötsligt ett lämpligt vindskydd för oss att äta smörgåsar under.

Helt tyst blev det, bara LillMucklans hummande när hon förnöjt tuggade i sig sina smörgåsar. Än bet hon på den ena med skinka-ost-ägg än bet hon på den andra med köttbullar. Till slut låg två halvätna smörgåsar framför henne. Prinsessan däremot var mer metodisk och slök sin ost-skinka-ägg och sparade köttbullssmörgåsen till senare.

Efter lite hoppeliskutt, balansgång, slagsmål, små retsamma tungor och irritation så återvände barnen för att äta upp sina smörgåsar. Prinsessan var väl inte så intresserad av sin med köttbullar så LillMucklan såg snabbt till att förklara den som sin, vilket är det bästa sättet att få Prinsessan att börja äta något. Varpå LillMucklan givetvis blir jättearg och anser att jag ska plocka några köttbullar åt henne, för hennes är ju slut och hon gillar minsann köttbullar. Prinsessan vill inte alls dela med sig fö detta är hennes köttbullar. Så ställer jag då frågan till LillMucklan, efter mycket tjat från hennes sida:
"Men du LillMucklan om jag skulle ta dina köttbullar och ge till Prinsessan, då skulle du inte bli så glad eller hur?"
-stor suck- "Mina köttbullar är ju för sjutton slut"

En anteckning till mamman inför kommande utflykter:
- Att varm choklad nog var mest spännande som koncept, vatten är mycket godare.
- Att ha med sig både reservägg och köttbullar, för det är något som är svårt att skaffa fler av när man sitter långt borta från kylskåp och affärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar