måndag 31 oktober 2011

Ni vet Gremlins va??

Filmen som kom i mitten av 80-talet om de där söta små varelserna som kallas för Mogwai. Endast tre skötselråd för dem finns det, och det är att inte mata dem, ge dem vatten och undvika solljus. 

Karaktärerna lär sig ganska snart vad som händer när dessa skötselråd inte följs. Då den lilla gulliga varelsen klonas och förvandlas till otäcka små monster med en stor förstörelseaptit.

Så nu undrar jag vilka skötselråd jag har missat för dessa två varelser. De kallas tydligen för Homo Sapiens i sin naturliga form, med underrubriken barn. Men när de går igång så är de monster med stort M, möjligtvis finns även andra beteckningar.

Vad som är klart är dock att minsta misstanke om dagsljus, så vaknar Monstren. Det finns inget behov av att dagsljuset ens försöker tränga sig in genom persiennen, det räcker med att de känner på sig att dagsljuset är på gång. En annan faktor är säkert pappans perkulator som på morgonen sprider kaffedoft. Finns det kaffedoft så finns det vatten och med en kurrande mage så luktar det säkert bra. På en femöring vaknar Monstren och då är ögonen stora och med ett skutt och ett skrik studsar de ur sängen. Eller varför inte studsar runt i sängen, LillMucklan monstret slår kullerbyttor över mamman och Prinsessan pratar högljutt.

Hade vi haft en takkrona hade Monstren naturligtvis hängt i den och gungat, sen kan man ju undra varför vi skulle ha en takkrona i sovrummet. Nu har vi det inte tack och lov för då hade aktiviteten tagit helt andra riktningar. 

Sedan tänds lampan, ett hårt, starkt och obevekligt sken. I motsats till mamman som mest känner sig som en vampyr som ynkligt väser när ljuset når henne, så verkar det som att Monstren istället blir triggade av lampan. Fram och tillbaka springer de, skrikandes, skrattandes och tjoandes, ut i hallen, tänder mer lampor och leken blir allt vildare. In i badrummet tänder även den lampan och nu börjar oljuden när Monstren upptäcker att man kan sparka eller slå på badkaret. Kläder sprätts och slängs överallt, det låter, det lyser, det pangar, det smäller, det springs och klockan är inte ens 6 än.

Gremlins eller Mogwai kom ju med skötselråd, jag undrar varför inte mina Monster utrustades med sådana - för de är minst lika förstörelseinriktade..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar