tisdag 1 mars 2011

En hel koloni souvenirer med oss hem

Ja vad ska man säga, varenda gång vi varit på barnavdelningen och/eller lekterapin får vi med oss lite ockupanter hem, det är ofrånkomligt och så enormt irriterande. Vi åker till sjukhuset för att få ett problem fixat, som nu i detta fall Prinsessans låga INR och med oss hem får vi något nytt i utbyte. Ofelbart är det... Gissningsvis även en förklaring till att Prinsessans INR hoppade till som det gjorde i lördags, söndagen var hemsk och antagligen började Prinsessan redan då känna sig ynklig.

Natten till måndag var särdeles bökig, till och med för att vara hemma hos oss. Någonstans där på nattkröken insåg jag att LillMucklan höll på att brinna upp, det bara ångade om henne. När LillMucklan hade vacklat sig ner för lite frukost och sedan vacklar upp och går och lägger sig i sin säng igen och somnar om, då insåg jag vad klockan var slagen. Prinsessan orkade knappt öppna ögonen i sin säng. Små svullna, simmiga ögon i bleka ansikten och gråtandes för att det gjorde ont i huvudet och gråtandes när jag försökte flytta på dem. Prinsessan grät till och med och bad om en supp. Lyckades ändå med konststycket att bära in dem en stund i pappans säng så de kunde titta på film, ett barn på varje arm som till och från halvslumrade oroligt. 

LillMucklan piggnade till lite av sin supp så hon ville ha lite mat, Prinsessan däremot ville knappt dricka vatten och ville definitivt inte att jag skulle röra henne för det gjorde så ont i kroppen. Så såg dagen igår ut, två små som grät så fort de inte riktigt orkade, två små som inte ville ligga ensamma men som inte ville ligga i samma rum. LillMucklan ville titta på film och Prinsessan orkade inte göra det utan ville ligga i sin säng.

Pappan lyckades med konststycket att locka ner Prinsessan en liten stund på nedervåningen med löftet om att hon skulle få spela på trummorna till wii:n. Utan inlevelse slog Prinsessan ett par gånger med trumpinnarna sedan lade hon sig ned och konstaterade att hon orkade inte mer och ville gå och sova istället. 

LillMucklan är något piggare idag, munnen på henne går i ett iallafall, sen om det är feberyrsel det ska vi prata tyst om. För övrigt ser hon till att utnyttja situationen optimalt, fem glassar har hitintills slunkit ner och ska försöka få henne att äta lite mat till lunch. Prinsessan har bett om välling och tagit ett par bett i en glass, sen sjönk hon ner i sin säng igen. Vore skönt om de piggnade på sig såpass att jag kunde klä på dem och sätta dem i vagnen en liten stund, tror att lite frisk luft inte skulle skada, men men vi får väl se...

Ja sjukhus är ju just ett hus för sjuka, men det är ju en enorm skillnad på behov, de som behöver sjukvård för att de är sjuka, sjukvård för att de inte ska bli sjuka, sjukvård för de barn som inte riktigt har samma förutsättningar som andra barn. Med andra ord finns det åtminstone tre olika grupper som behöver kontakt med sjukvården, det som blir så väldigt fel är att de alla samlas på ett och samma ställe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar