onsdag 8 juni 2011

Säg Hej! till Britta the Brat

Plötsligt gjorde hon entré i våra liv, jag vet inte riktigt när vi först märkte hennes närvaro. Kanske så smög hon sig sakta på eller så vaknade hon bara så en morgon, precis som Lotta på Bråkmakaregatan vaknade riktigt arg. Men nu är hon här Britta the Brat, brattiz Britta, divan med stort D. Likt en diva sveper hon upp ur sängen på morgonen, sveper benen över sängkanten och här om man inte är tillräckligt snabb att servera eller hjälpa till med påklädningen - då får man höra det - garanterat. För brattiz Britta väntar sig omedelbar, snabb och perfekt service, något annat är otänkbart, för hon är stjärnan och som sådan ska uppassningen vara korrekt. Något annat är helt opassande och otänkbart.

Brattiz Britta sveper sedan in i garderoben, här stannar hon en stund och scannar noga av vad som hänger på galgarna. För usch och fy för alla de vardagskläder som ligger i trådbackarna. Utan det ska vara de klänningar som hänger däruppe på galgarna, dem som managern påstår bara är till för stora galor och event. Detta bryr sig brattiz Britta givetvis inte alls om och om mangern inte inser vikten av att alltid vara korrekt klädd som stjärna så kommer managern snart att förstå detta. Om inte annat kommer brattiz Britta i högljudda toner göra alla på det klara om vem det är som faktiskt bestämmer här i huset. Samma sak varje morgon, till en kompromiss slutligen nås efter kraftfulla förhandlingar på FN-nivå. 

På med bling, bling, ett par halsband och armbanden pappan kom hem med i helgen och som kronan på verket - den lite slitna papperskronan som till största delen består av tejp numer. Hade brattiz Britta ägt en boa eller förstått att en diva bör ha något om halsen hade givetvis detta varit det sista momenten, innan hon sakta och långsamt kan skrida nerför trappen och göra storstilad entré på bottenvåningen. På bottenvåningen där en frukost ska serveras, helst på silverfat och med allt vad Divan må önska sig just för dagen, något managern givetvis borde veta om (via tankeläsning) och ta hänsyn till. Serveras inte rätt frukost så åker den lilla näsan i vädret med ett litet fnys, brattiz Britta glider ned från stolen, i allra högsta grad förnärmad. Helt under hennes värdighet att äta den sörjan som serverats. För övrigt ska tilläggas att brattiz Britta bett om hallonsaft 2011 inte uselt, vanligt kranvatten - någon ordning får det väl ändå vara på hennes undersåtar. 

Sedan beger sig brattiz Britta ut i stora världen för att ta emot folkets jubel och beundran. Möjligtvis kan den stora divan tänka sig att cykla dit, för det är ju ett miljövänligt alternativ eller kanske om det nu är tvunget åka i vagnen. Men då är det av största vikt att brattiz Britta sitter i fram, något annat är otänkbart, man ska inte gömma sköna juveler. Vägen hem är en annan sak, då skulle nog brattiz Britta helst vilja att hon bars i en bärstol eller allra helst på en tron, med andra ordet det korrekta sättet för kungligheter och divor att färdas.  

Vidare så tar sig brattiz Britta friheter med att svara när hon vill och om hon vill, mycket av det som sägs ligger ju faktiskt under hennes värdighet att svara på. Det borde ju alla förstå, det är ju en självklarhet. Idag upptäckte brattiz Britta att vi inte ägde ett dockskåp, efter att ha domderat, vrålat och skällt i en halvtimme att managern skulle ta fram det. Den stora Divan förklarade då att det fanns minsann ett Hello Kitty slott på Coop Forum, det hade hon sett så det var bara för managern att åka dit och inhandla ett sådant.  Managern förklarade att finanserna inte täckte de utgifterna varpå Divan blev bestört, ropen skalla ett slott till alla.

Givetvis så har den stor Divan rätt att visa sitt missnöje vid seg, långsam service genom att hoppa jämfota av ilska, gorma, morra, hota och slutligen dra managern i armen. 

Ja så ser vår tillvaro ut just nu med Britta the Brat på besök, för det är precis vad vi hoppas att det är - ett besök, att Britta the Brat så småningom ledsnar på managern och the Staff och tar sitt pick och pack och flyttar vidare. Idag pimpades även stackars Jösta, jag undrar om den stora Divan planerar en dragshow? Dessvärre trivs inte Britta the Brat tillsammans med Bortbytingen heller, eller rättare sagt, managern och the Staff trivs inte när brattiz Britta kolliderar med Bortbytingen.

I mitt huvud ekar tonerna:"Bakom mina solglasögon kan jag va´ mig själv..." Ett jet eller en helikopter att transportera bort Divan med tack...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar