söndag 5 juni 2011

Toalettdykningen

I torsdags fick vi sorg i hus då makens iPhone dog en hemsk död.

Tja vad var det som hände då?

Jag är ute och vattnar i rabatterna, plockar ogräs och fixar, maken är inomhus och fixar med sitt. Så ser jag LillMucklan i sandlådan, mycket besvärad ser hon ut, vilket brukar innebära bajs. Ropar på maken att han får komma och ta henne, samtidigt som jag ropar börjar LillMucklan gräva frenetiskt i sandlådan. Maken kommer och tar LillMucklan bär iväg henne till toaletten, gissningsvis har hon redan bajsat, men han hittar inget i byxorna så slutsatsen är att LillMucklan hann gräva ner sina stordåd i sandlådan - BLÄ.

Maken lämnar LillMucklan med iPhonen på toaletten. För LillMucklan har inte en tanke att sitta still annars på toaletten och dessvärre så vill hon inte ha blöja heller för tillfället och dessvärre är iPhonen och möjligheten att titta på youtube en mäktig muta för tillfället. Sedan går maken ut för att leta i sandlådan. När maken med bekymrad för att inte säga äcklad min står och gräver i sandlådan kommer LillMucklan utfarande ur huset, med svintohåret åt alla håll och kanter:"Hjälp, hjälp, borta". Det tar ett tag innan det sjunker in vad hon säger, men sen går det fort för maken. Men då är det antagligen redan för sent. iPhonen med "Linus på linjen" fortfarande spelandes på youtube, men redan märkbart blekare i färgen, har druknat i toaletten.

Hade jag inte sett makens ansiktsuttryck eller vetat hur mycket iPhonen betydde för honom så hade jag kanske skrattat åt det dråpliga i situationen. Hur maken letade bajskottar i sandlådan under tiden som iPhonen sakta druknade i toaletten. Återupplivningsförsök vidtogs, men eftersom att just denna iPhone redan förra året bestämde sig för att bada i en vattenpöl så var inte utsikterna så goda. iPhonen lades i en kuvös bestående av en ziplock påse på en bädd av silica gel kulor, ni vet sådana som ska suga ut fukt. Mellan varven försökte sig maken på att ge iPhonen lite konstgjord andning, satte i sladden och kopplade upp mot datorn. Äpplet kom upp på skärmen, men sen orkade den inte mer, så igår deklarerades den officiellt hjärndöd. Jag vet dock inte om maken har tänkt sig någon avskedsceremoni eller begravning än, men det blir väl bara de närmast sörjande som blir inbjudna.

Men nu tillkom nästa problem, visst en gammal sony ericsson fanns i en kartong, en hemsk mobil som inte håller laddningen och där man många gånger inte hör vad den andra säger under ett telefonsamtal. För att inte nämna att maken inte kan maila, inte kan surfa, inte se på film, inte lyssna på musik, inte kan spela, har en skitdålig kamera och mycket annat, iPhonen ersätter många olika enheter, så är det ju bara. Så hur skulle vi nu lösa situationen, efter mycket tankar, funderingar så kom jag på att jag har ju ett obundet abonnemang på Telia och genom att binda det skulle inte kostnaden bli så jättestor för en ny iPhone. Efter diskussioner med Telias kundtjänst, Telias webbsida och även ringt Telia butiken och lika många olika besked på kostnader och leveranstider beslöt vi ändå att åka till butik för att hämta ut en ny telefon till maken.

En liten nätt cykeltur till affär på 2 mil tur och retur i värmen, nåja det fläktade på ganska bra på vägen. Väl i affär finns en endaste iPhone kvar, mot de fem som de hade när maken ringde en timme tidigare, maken och jag flinar mot varandra, titta en iPhone kvar - bara till maken. Det hela var ju perfekt, ända tills kassörskan käckt säger:"... och så var det då 1000kr kontant". Eh nej säger vi, så stod det inte på webben och det är ingen som har sagt något om, vidare så står det att det ska vara 995:- rabatt på mina sidor. Ja säger kassörskan den rabatten hade vi till sista maj i butik, men den gäller inte längre.

Ridå...

Det spelade liksom ingen roll hur vi diskuterade, eller hur mycket vi än tyckte att Telia butik och Telia webb var ett och samma ställe. I butik hade man inte längre rabatten, punkt slut liksom. Så där stod vi lite snopna och fick se hur den där sista iPhonen återigen trollades bort in på lagret på en hylla. Jag tycker det är så intressant detta med att man får ett svar i butik, ett svar från kundtjänst och ett på webben och det är inte heller första gången vi råkar ut för det.

Men det var bara att vända hem tomhänta och istället sätta sig ner och fylla i en beställning på nätet, för 995:- var det inte värt att hämta ut telefonen där och då, inte heller att ta en 16GB istället som kassörskan föreslog. Nu är det bara att hålla tummarna att Telia inte hittar på något annat utan att iPhonen dyker upp i mitten av veckan som beställningen utlovade. För här hemma är det en mycket låg make som muttrar omkring, utan sin iPhone, eller just nu är han inte hemma för idag är han i huvudstaden och ska se på Seinfeld ikväll. Så idag gick mungiporna åt rätt håll iallafall.

Sammanfattningsvis, iPhonen mår bäst om de hålls så långt borta från vatten som möjligt och de uppskattar inte att simma i toaletter eller vattenpölar. För övrigt ska nog helst barn hållas så långt borta från iPhonen som möjligt också, särskilt som LillMucklan imorse i sin iver att stänga av flygplansläget ringde både sin morfar och pappa klockan 6 imorse. För med flygplansläget på kan man inte titta på youtube, det gäller att passa på när mamman för en gångs skull sover.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar