fredag 20 maj 2011

Förhållandevis lugn vecka

Inte för mamman kanske som denna vecka haft inte mindre än sex möten, men för Prinsessan och LillMucklan. Öppna förskolan var iväg på utflykt i måndags, tanken var väl att vi kanske skulle följa med, men vädret gjorde att det inte kändes helt hundra. Istället fick vi ett för barnen mycket uppskattat besök. Inte heller åkte vi till BUP som vanligt igår, utan vi fick istället hembesök. Så denna veckan har Prinsessan varit hemma och pulat runt i sin takt och visst märks det genast förändringar och ett lugn sänker sig sakta över huset. Nåja visst har det varit vansinnesutbrott och panikattacker, men det går ändå inte att jämföra med en vanlig vecka. Vad jag tycker är mest intressant är att när Prinsessan tillåts slappna av, äter kanske lite mer än vanligt och magen fungerar så kikar en annan liten Prinsessan fram, inte Bortbytingen utan kreativa Kerstin. 

Kreativa Kerstin skapar och bygger istället för att rasera som Bortbytingen gör. 
Kreativa Kerstin kan sitta på sin stol, skapa, pyssla, tejpa och fixa och bryr sig inte ett dyft om vad LillMucklan gör. Bortbytingen lägger all fokus och energi på att reta och störa LillMucklan.
Kreativa Kerstin kommer på nya leker och idéer, engagerar och entusiasmerar LillMucklan. Bortbytingen hänger bara efter LillMucklan och får panik om hon tvingas göra något på egen hand trots att hon inte klarar att ha LillMucklan nära utan bara slåss och är ilsk.
Kreativa Kerstin sjunger, nynnar och skapar egen musik. Bortbytingen vrålar så att hon närsomhelst skulle kunna platsa i ett heavy metal band, enkelt...

I veckan har vi haft besök av Kreativa Kerstin ganska ofta, vilket är en välbehövlig paus inför nästa vecka som kommer bland annat innebär öppna förskolan, BVC-besök med LillMucklan, tre möten för mammans del och en "provokation" av Prinsessa bland andra barn. Men just här och nu är Prinsessan Kreativa Kersin och bjuder på ett klipp vad jag hittade barnen med att göra igår. 
LillMucklan försågs efter denna lite vådliga tur med en hockeyhjälm, vilket fick det hela att se än mer komiskt ut. Och för den som hitintills inte förstått varför vi kallar vårt hjärtis för Prinsessan så tror jag att hennes utstyrsel talar för sig själv. Just detta med hennes kläder och utstyrslar, det får bli ett senare och alldeles eget inlägg, så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar