torsdag 22 september 2011

Om ni funderar..

... på hur det går till när vi duschar hemma hos oss så har jag gjort en liten skiss. För jag förstår att detta måste vara en fundering alla har, eller kanske inte, men nu är detta dagens ämne så då blir det lite påtvingat. Alltså blir det mycket trevligare om ni läsare hade funderat, eller kanske inte, för det blir ju ganska så knepigt. 

Nåja - i vårt hus går det inte att smyga med något, tro mig jag har försökt. Inte så att huset knirrar och knarrar eller på annat sätt låter utan för att barnen har någon välutrustad radar. En radar som direkt spårar när mamman avlägsnat sig, när mamman inte är där hon borde, eller hon gud förbjude försöker gå på toaletten eller duscha ifred.

Först kommer en liten naken LillMuckla försiktigt in bakom duschdraperiet, jag kallar henne för den trojanska hästen. För när Prinsessan sett LillMucklans klädstreck på golvet utanför, eller då hon bara inser att hon är ensam, dvs alldeles själv i leken, då måste Prinsessan också komma. Plötsligt hörs då ett jamande, ett sorgsligt ensamt jamande, prins Harry sitter på toaletten, utanför draperiet och vill också vara med, men han vill inte gå i allt det där blöta på golvet. Han gör sina små försök, puttar på druschdraperiet, men återvänder snart till att ynkligt jama från toalettstolen. Ett klagande läte som mamman inte orkar med alltför långa stunder, så det är bara att plocka upp katten i famnen och lyfta in honom i duschen också, ett högljutt förnöjt spinnande tar vid.

Den där snabba duschen blir inte så snabb längre, för vattnet räcker inte riktigt till att blöta ner alla och Prinsessan blir snabbt blå och kall. Eller så kanske den faktiskt blir mycket snabbare, för mamman iallafall, för så mysigt är det inte att stå tre personer och en katt och trängas under samma duschstråle. Mamman och katten är sålunda ganska snabba ur duschen och när Prinsessan inser att hon inte kommer att vara ensam, där på andra sidan duschdraperiet så hoppar hon glatt ur duschen. Ensam kvar i duschen blir alltså LillMucklan, mycket förnöjd för nu får hon ha duschen och allt vatten helt ifred. Mycket, mycket taktisk manöver från LillMucklans sida. Om mamman hade varit hälften så taktisk så hade hon räddat all duschtvål och schampoo, för snart löddrar det på bra inne i duschen. 

Blanda, hälla ut, tvåla magen, massera in i håret, tvätta golv och väggar, tvätta magen lite till. LillMucklans enda kommentar till det hela är:"Kom lukta mig mamma, jag lukta gott"

1 kommentar:

  1. Och pappan står i regel utanför och garvar redo med handduk till prinsessan.

    SvaraRadera