måndag 12 september 2011

Upp och hoppa

Måndag morgon och det är grått, dimmigt och det regnar, ingen vidare rolig start på veckan kan man tänka. Barnen studsar som vanligt upp någon gång efter klockan 6, Prinsessan muttrade något om att Bamse behövde mat och LillMucklan vaknade en stund senare och försökte mata mig med tårta. Jordgubbstårta var det tydligen också. Irriterad blev hon när mamman inte ville leka:
"Mamma du måste ju gapa också lite ibland"
Fast det ville mamman faktiskt inte, hon ville nog vakna lite först innan hon skulle vara full med fantasi och leka. LillMucklan muttrade nerför trappen, jordgubbstårtor, mammor och leka med Prinsessan istället.
Pappan åkte iväg till jobbet och mamman trodde nog att detta skulle bli en seg innedag. Fast så blev det inte riktigt, halv 9 ringer pappan och frågar om vi vill bada klockan 9 istället för vår onsdagstid. För på onsdag då ska Prinsessan nämligen för första gången gå till dagis och träffa fröknar och kompisar, så badtiden behövde bytas. På fem minuter lyckdes mamman sålunda med att få på barnen kläder, plocka ihop badkläder och stuva in allihop i bilen och sätta fart till badet. Snacka om kickstart på veckan..

Idag lyckades mamman även komma ihåg Prinsessans puffar så det var en vild Prinsessa i badet som hoppade från kanten, kavade runt, slängde bollar och plaskade efter. Väldigt aktiv för att vara Prinsessan, men det är det som är så skönt med badet, för det känns som att hon orkar och vill röra sig i vattnet. Kanske är det lättare i vattnet eller så är värmen skön för små blåa ben och armar, jag vet inte vilket, men jag vet dock att jag är tacksam att vi har möjlighet att låta henne bada en gång i veckan för det betyder mycket för henne. 

Jaha då hade man bara resten av dagen att försöka hitta på något att göra då, fast gissar att det löser sig - om inte annat med Prinsessans strikta matschema. Sedan hon slutade med vällingen så har det blivit en enorm matfixering, visst det är jättebra att hon äter och vill äta - men ibland funderar jag på om hon ens smakar på maten eller om hon bara skyfflar in. Frukost ätes senast 7, sedan runt 10 är Prinsessan hungrig igen och helst vill hon ha något lagat att äta då, lunch vid 13, mellis vid 15:30 och så middag 17:30. Det känns som ett heltidsjobb nästan bara detta med att försöka få i henne tillräckligt att äta och får Prinsessan inte att äta på en gång eller allra helst fem minuter innan hon bad om det - ja då bryter Prinsessan ihop och hela tillvaron är bara skit. En liten hungrig Prinsessa är en ilsk Prinsessa och det vill vi helst slippa undan, men jag funderar jag på hur detta ska fungera på dagis, för de kan ju inte ge henne mat lika ofta som vi gör hemma. Håhåjaja...

2 kommentarer:

  1. Fast på F dagis äter de så ofta, frukost mellan 7-8 frukt 10 lunch 11.30 -12 mellis vid 14,30 sen frukt vid 16... Anna M-L

    SvaraRadera
  2. Anna vad skönt att höra :-)
    På Storas två sista dagis serverade man inte frukost och på det sista bjöd man heller inte på frukt varken på fm eller em. Skönt att höra att man inte snålat in på alla ställen - tss för då får jag börja packa matsäck åt Prinsessan. Fast samtidigt ska hon inte vara där så långa dagar nu i höst :-)

    SvaraRadera