lördag 10 december 2011

10:e december - prinsessor

Fortfarande strejkvarning på Tomtefars renar så idag fick den trogna gamla Bocken rycka ut. Då han var mycket nöjd med barnens pyntande av det blåa huset bestämde han sig för en belöning.

Varsin prinsesskjol till barnen, i skiraste tyll och glittrigaste paljetter - hur tjusigt som helst. Är man sedan Prinsessa finns inte så mycket annat att äta än prinsessmat. Därför kokades årets första risgrynsgröt till barnen.

I ärlighetens namn hade vi nog mer storslagna planer för dagen. Men efter flera sammanbrott och utbrott från Prinsessans sida så var det bara att inse att det bara var att skrota dem. 

Så om någon förväntar sig julkort från oss, kan ni lika gärna glömma det på en gång. För Prinsessan vägrade medverka. Många otäcka taggar har det varit utåt och det är väl knappt att hon har orkat med sig själv, dessvärre. Skittrist när det blir så för det går ju ut över hela familjen när hennes humör drar iväg. 

Det har varit en enormt tuff vecka för Prinsessan, givetvis och det har märkts i hur stresig hon är i kroppen. Myrorna bara flödar över och det har resulterat i en Prinsessa som spattar runt, hoppar, står och vinglar på kanten och alla de där sakerna man absolut inte vill se henne göra. Visserligen var Prinsessan en klätterapa innan men nu har hon förvandlats till en vildhjärna. Trodde att det skulle lugna ner sig efter ett par dagar efter tandolyckan men det har istället ökat åt fel håll. Räcker med en försvunnen tand, för en bra tid framöver tycker jag och pappan, men Prinsessan utmanar ödet konstant.

Säger vi något åt henne bara flinar hon åt oss och visar det stora gapet där tanden borde ha suttit och påminner oss igen om vad som kan hända när hon inte lyssnar. Snälla Tomtefar ge mig styrka eller ge mig ett snällt barn i julklapp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar