måndag 5 december 2011

5:e december - napplöst


En stackars trött och hungrig ren klampade sent på natten in i det blåa huset. Köket borde vara det bästa stället tänkte han för att hitta sig en bit mat. Men hur han än letade, under kopp och fat så hittade han inget gott att äta. Ynklig och förvirrad av hunger, för tomtens renar äter bara pepparkakor, satte han sig så att darrigt skriva ett kort, inte ens dagens datum fick han till rätt. Men budskapet om att här behövs pepparkakor det snappade barnen upp.

En annan stackars liten varelse i det blåa huset det är Prinsessan, för med tanden upptryckt så kan hon inte längre snutta på sin älskade napp. Det monster som jag fann i sängen igår, hade nog platsat bättre i en zombiefilm, av den blodiga sorten. Hela nedre delen av ansiktet täckt av halvstelnat blod och koagel och handen hon sträcker upp mot mig med ser ut att vara en stor blodklump, ända tills jag identifierar mittpartiet som hennes napp. Nappar är alltså numer förbjudna, visst skulle hon behöva sluta med napp snart ändå - men hade varit skönt om det varit på egen initiativ som med vällingen och inte när hon behövde den som allra bäst.

Sedan kunde inte Prinsessan somna om, skakig och ledsen och det var ju faktiskt blod överallt. Så givetvis väcker hon LillMucklan, tjejen som förklarar att i och med att hon pruttade är hon nu vaken. Tack för den informationen liksom. Runt 12-snåret sov båda barnen sött igen, men då var mamman ganska mycket uppe i varv och pappan hade fått flytta ner på soffan.

Idag hade PK:et faktiskt sjunkit till 3,2 helt acceptabelt, men ändå blödde Prinsessan friskt då hon bet i en banan, vilket gjorde henne enormt skärrad. Suck säger jag bara, suck, suck, suck...

Nattningen gick relativt enkelt, det var ju bara det att då Prinsessan någon timme senare vaknade till lite och halvslumrandes letade efter sin napp så fanns den inte där. Så nu sitter litet troll i soffan med skinksmörgås i knäet, lär bli ännu en lång natt gissar jag... För nappberoende har Prinsessan varit länge så är inte bara att go cold turkey hur som helst, dessvärre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar