söndag 18 december 2011

18:e december - appar och mys

Älgen Svante tyckte det var lite orättvist att de andra älgarna fått komma med små lappar och uppdrag till barnen. 

Älgen Svante skrev därför en petition till Tomterådet som sig bör, i femtielva upplagor, tjugofyra kopior i rött, grönt och vitt. Vidare såg han till att exemplar a, vidimerades av personen som inte vidimerat exemplar c och att kopia y, z och b lämnades in på rätt ställe för att producera exemplar h. 

Allt i sann byråkratisk anda. Tomteverkstaden har nämligen varit på snabbkurs hos Försäkringskassan. Såhär i spartider måste man ju dela med sig av de kunskaper man har och slå mynt av dem.

Efter personligt samtal, intervjuer, beredning, en komplettering om syfte och mål och mycket annat arbete så blev alltså älgen Svante godkänd. Givetvis med klausulen att han närsomehelst skulle kunna få sitt tillstånd omprövat och att reseersättning automatiskt inte utgår och om det utgår så kan han bli återbetalningsskyldig om inte z, x och g inträffar. Nu var älgen Svante av en alldeles särskilt envis art och hade han fått något för sig så gav han sig inte, så han tänkte det som blir det blir men nu vill jag iväg.

På sin lilla lapp berättade älgen Svante att idag så skulle det finnas en alldeles ny app på iPaden. Nämligen toca Kitchen och är det något som barnen i familjen verkligen tycker om så är det TocaBocas appar, spel som kan spelas om och om igen och många av dem för att inte säga nästan alla är lärorika. Eller något så ovanligt när det gäller spel till barn, appar som ger möjlighet för barnen att spela tillsammans, som i birthday party eller Toca Store. 

Har ni inte testat dessa appar så rekommenderar jag dem varmt. IPaden och dessa appar var en stor faktor i att Prinsessan faktiskt började gå på toaletten i somras och att hon slutade bajsa i blöjan. För hon spelade och slappna av och glömde bort att kontrollera allt och ingenting och det ställdes inte några krav. Det ser ganska kul ut då först Prinsessan travar in på toaletten med iPaden under armen och sedan LillMucklan som sätter sig på pottan bredvid och där kan de sitta både länge och väl.

En väldigt bra början på en slö söndag som även innehöll lite adventsfika, tja inte för att barnen fikade något men tror de vuxna åt deras ranson också. Helt sanslöst egentligen att under december månad tror jag vår familj sätter i sig tre gånger så mycket socker som hela året tillsammans. Något att fundera på tror jag, varför jul och mys egentligen är synonymt med socker, godis och gotter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar