fredag 23 december 2011

23:e december - julstök deluxe

Tomtens släde på plats nu, alla renar, älgar och annat som kan dra den har ju redan anlänt. NU är det bara tomtefar vi väntar på. 

Väntan är stor, Prinsessan räknar nedåt varje dag och visar med sina små fingrar hur många dagar det är kvar till julafton. Men lappen i släden sa att för att Tomtefar skulle komma så måste barnen se till att städa fint. När man sedan städat fint så kanske Tomten kikar in en snabbis med en överraskning.

Huset städat, eller nja det var väl den biten vi tummade lite på, för det kommer ju bli mer stök på julafton. Men det är upplockat, bortplockat och dammsuget. Vi har med andra ord inte polishat, dammtorkat eller annat, utan gjort en vanlig veckostädning. Men det ser trevligt ut hemma och barnen städade mycket duktigt sitt rum på morgonen.

Nu är vi dock klara med allt inför jul, klapparna pysslade och inslagna, all mat rullad, skuren, hackad, griljerad och vad det nu är mer man gör. Gröten kokad till frukosten imorgon och i sängen ligger två små Snarkmonster och sover i sprillans nya pyjamaser som Tomten tittade förbi med. Hela, rena och rödrosiga efter ett bad, pappan berättade att de julbadade och det tog Prinsessan verkligen till sig.

Så nu kanske man kan andas lite framöver, förstår inte hur man kan stressa upp sig och hur mycket som kan gå fel när det gäller så enkla saker. Men som sagt nu är vi nästan i mål. En tomte kommer imorgon också, tänk det hade vi nästan glömt att kolla av, men nu är det ordnat. Eller kommer och kommer, han kommer att smyga runt huset och lämna klapparna vid dörren - blir nog alldeles lagom för barnen. Särskilt LillMucklan som inte tycker att Tomten är sådär jättekul.

Det som återstår nu är att önska er alla en God Jul och en tanke till alla er som dessvärre måste spendera er jul på sjukhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar