onsdag 7 december 2011

7:e december - vitt

Internet Nissan kom på besök, satte sig vid datorn och funderade vad man åt de små barnen kunde hitta på. Hon sökte, hon googlade och till slut hittade hon det som hon trodde barnen skulle gilla allra bäst.

Dags att gå på bio - Pettson och Findus Tomtemaskinen. Barnen jublade och blev glada, givetvis, bio, mys och popcorn är inget man tackar nej till.

Men först skulle allt det vanliga göras, Prinsessan till dagis och lucia genrep. LillMucklan skulle iväg till tandläkaren för 3-års kontroll. Något LillMucklan med stora uppspärrade ögon visade vad hon tyckte om. Nå med lite hjälp öppnade hon så småningom munnen och fick med beröm godkänt för 20 små vita tänder. En fin reflex valde hon i presentlådan och sedan stolt som en tupp.

Mindre roligt blev det då mamman frågade tandläkaren om vad de tyckte om storasysters mun, alltså en intryckt tand. Svaret blev väl att det alltid, alltid, alltid ska kollas upp och om tanden sitter fel så ska den ryckas. Hem och ringa Prinsessans tandläkare och jo de höll med så de tyckte i princip vi skulle kommit in på eftermiddagen, tror inte det blivit så populärt om vi bytt bio mot tandläkaren. Så en akuttid till imorrn vid 7:30, kul värre att ta sig upp i ottan för något som skulle kollats snarast möjligast i början av veckan. Behöver jag säga att jag är irriterad å trött på att alltid, alltid behöva ha koll på situationen och stå på mig. Konstigt om man blir bitch då..

Men störst av allt idag, var två små barn som satt med näsorna tryckta mot fönstret, för ute var det vitt när de vaknade. Prinsessan förklarade snabbt att vi nog måste klippa fler snöflingor för tänk mamma om det då blir mer snö. Det kom sedan mer snö under dagen, stora härliga vita, fluffiga snöflingor, mycket som dessvärre smälte undan sedan. Men ett vitt täcke på marken och Prinsessan hoppas nu kunna få åka pulka till dagis imorrn. Nja nu har vi ju annat för oss och tror inte att det skulle räcka om det inte sker något massivt under natten. Men vintern är iallafall på väg och LillMucklan var alldeles lyrisk efter biobesöket, hon skulle minsann skotta uppfarten åt pappan. Vi andra gick in men ute stannade LillMucklan, så till middagen fick vi in en liten rödnäst och äppelkindad liten trött tjej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar