lördag 17 december 2011

17:e december - tomteverkstaden har öppnat

Soffan är ett trevligt ställe som ingen av nissarna, älgarna eller renarna testat innan. Så liten sömsig tomtenissa tänkte att det var ett bra ställe för en liten lur. 

För nu jobbas det för fullt i tomtens verkstad och då gäller det att fånga den sömn man kan få.

I sitt meddelande påminde även tomtenissan att det nu var dags för familjen att öppna sin tomteverkstad. För bara en vecka tills jul kvar nu och de allra finaste julklapparna är dem som man gjort själv. 

Detta meddelande passade familjen bra då pappan skulle åka på sin årliga julshopping med boysen till den kungliga huvudstaden. Efter en lite seg morgon med mys i soffan så stod en tur till affären allra först på dagordningen. För i affären var tomten på besök och Prinsessan som dock tappade talföret när Tomten kom var dock mycket nöjd efteråt.

Sedan hem och peta i barnen lite lunch och sedan öppnades tomteverkstaden officiellt, tre nissar hade mamman till sin hjälp. Eller hjälp och hjälp ibland mera stjälp än hjälp, men det klipptes, det ritades, det skrevs, det syltades, saftades och det klingade i kastruller och bestick. För mer än så det kan man ju inte skriva innan julafton har varit här... så inte överraskningen försvinner.

Jag tror att det är så väldigt viktigt att barnen får vara med och stöka och pyssla och främst att de får tillverka sina egna presenter. Kanske blir det inte så fantastiska presenter till att börja med för gäller ju att anpassa efter barnen, men detta att få skapa och sedan kunna vara stolt över det man producerat. 

Att få slå in sin present i fint papper och se att det man gjort har ett affektionsvärde. Att köpa julklappar kan nästan vem som helst göra och berget av presenter dikterar inte hur stor eller liten kärleken är till den som ska få gåvan. Det som är det viktiga är tanken som finns bakom och ibland även mödan att framställa den. Det perfekta är inte heller alltid det vackraste, ibland är det vackra det som inte är helt perfekt och skönheten ligger i betraktarens ögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar