måndag 12 december 2011

12:e december - baka liten kaka

Då var renstrejken är över hos Tomtefar, renarna behövde bara få lite extra mums att smaska på och ett löfte om lite extra hjälp såhär i juletider. Den här lilla renen tyckte att det var dags för barnen att pyssla lite och bli lite kreativa under dagen.

Men först skulle vi iväg och bada, badet som Prinsessan i normala fall ser framemot och glatt hoppeliskuttar ut till bilen. Något gick väldigt snett någonstans på vägen mellan att Prinsessan gick upp, satte på sig baddräkten och tills att vi kom utanför dörren. Hela bilresan till badet så gnällde Prinsessan, jag vill inte bada, jag vill bara hem. Nästan så det gick hål i öronen av allt gnäll. Tänkte väl att hon kommer nog att tina upp så småningom, om inte så när vi kommer i vattnet.

Ha så fel man kan ibland, från att i vanliga fall fara runt som ett jehu, vilja "simma" själv, hoppa från kanten och trivas som fisken i vattnet. Men nu var det istället en liten klängig och ynklig tjej, som ylade att hon skulle drunkna om hon inte fick hålla i mig. Vi har ju sett detta förut att i badet så blir det så tydligt vilket humör eller snarare sinnestillstånd Prinsessan är i, så var väl mest en bekräftelse på att allt inte är bra.

Bilresan hem var lika jobbig som resan till badet, så insåg att det enda som fanns att göra var att starta om dagen. Gå upp i sängen och lägga sig att mysa en stund innan vi försökte oss på att göra något annat. Petade i Prinsessan lite mat, men humöret dippade fort igen, så upp i sängen och försöka starta om dagen för andra gången. Sedan blev det bråttom för Prinsessan behövde sitta på toaletten och LillMucklan gjorde henne sällskap. Prinsessan med iPaden på toa och LillMucklan på pottan bredvid med min iPhone. Där blev de sittandes en stund så passade på att storstäda köket.

Men sen var Prinsessan på för nu skulle här göras trolldeg, insåg dessvärre att jag inte hade tillräckligt med salt hemma så blev bara en deg som barnen fick dela på. Prinsessan ville ha rosa och LillMucklan grönt och sedan degade de och degade och degade lite till. Mäkta imponerad av Prinsessans degande för så mycket tålamod brukar inte finnas i den lilla kroppen. Vi passade därför på att sätta en lussebullsdeg, så att vi inte skulle ha förargat någon av alla de figurer som kommer på besök.

Sedan var Prinsessan ganska så trött så hon snurrade in i vardagsrummet för att spela lite på playstation, passade på att städa köket för andra gången och börja göra iordning middagen. Gick in och pratade lite med Prinsessan, hon smög sig upp i knäet och myste lite. Frågade henne om det nu var en så dålig dag, något hon vrålat under morgonen att hon skulle minsann ha en riktigt dålig dag.
"Neh mamma nu är det en bra dag då jag får vara nära dig". Lilla skruttan, separationsångest och förändringar som strular kanske?

Barnen dekorerade lussekatter för fulla muggar sedan, ju fler russin desto bättre är deras motto. När Prinsessan sedan gick och lade sig så fick Prinsessorna till och med vara på hennes mage. För de kvällar då hon fortfarande är arg och tvär så ska Prinsessorna, Pippi eller den figur det nu gäller vara på ryggen. Var ju skönt att vi lyckades vända dagen, men det krävdes två omstarter för att nå dit, något som dessvärre inte alltid ryms i vardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar