tisdag 20 december 2011

20:e december - blåsor

Mamma Mus hittade till sitt hus och flyttade in, för här är varmt och skönt. Katten håller sig borta och blir man hungrig kan man alltid knapra på en knut eller två. Men liten mus med hel musfamilj kan knapra pepparkakshus väldigt fort så gäller att se till att det blir påfyllning. Filurig mamma Mus bad därför barnen att göra mer julgodis.

Mer godis kokades vilket givetvis innebar mer blåsor på fingrarna. Stora vattenfyllda blåsor, inte så roligt alls.

Först det otäcka sockret ena dagen och sedan knäcksmet på det, åh vad mamman blev ledsen. Ena barnet kommer för nära, och det andra barnet dunkar till mamman lätt i ryggen. 

Rädd som man är om barnen så vänder man då kastrullen hellre över sig själv än att skålla barnen. Knäcksmet över magen, över höger handen och ner på byxorna. Kan sammanfattas i tårar och ett avgrundsvrål från mamman. Lärdomen av detta får nog bli att barnen får vara med och göra godis där smält socker, sirap eller andra varma saker är inblandade. På kvällstid då barnen förhoppningsvis sover med andra ord. Dagens uppdrag av musen att laga lite julgodis sågas därför ordentligt vid fotknölarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar