fredag 9 december 2011

9:e december - TGIF

Ibland när det är alldeles för hektiskt hemma hos Tomtefar, då får renarna rycka in och hjälpa till. 

Men nu är renarna lite trötta och slitna och hotar att gå ut i strejk om de inte får ett par lediga dagar. 

Tomtefar ringde därför upp sina vikarieÄlgar och frågade om de kunde hjälpa till och leverera brev till barnen. Älgen Oskar kände sig hugad och tog på sig uppdraget, dessutom hörde han att gårdagens budskap inte gått fram riktigt.

"Fram med mera jul!!" skrevs därför i hans kort och han såg till att lägga sig på familjens playstation - så att ingen skulle missa honom och hans budskap. Mera tomtar åt Tomtefar nu..

Familjen insåg allvaret, bäst att häva fram så mycket tomtar, snögubbar och annat som det bara går. Tänk sedan vad tokigt att det enda rummet där det fick plats med mera pynt, iallafall om man får tro Prinsessan är i lekrummet. Väldigt konstigt. I en timme har Prinsessan nu arrangerat tomtarna och figurerna, om och om igen i fönstret. LillMucklan har hittat en stor bock som hon hoppar runt med i huset. Nu hoppas vi att den som kommer med morgondagens lapp tycker att vi har gjort ett bra jobb.

Förhoppningen är att ett gott arbete kanske kan belönas med lite mera snö. För idag har det regnat och slaskat, men barnen hann dock åka pulka en liten stund på förmiddagen. Men de hälsar Tomten, Moder Natur eller annan ansvarig att lite mer snö skulle underlätta för barnen och föräldrarna så att inte pulkorna går sönder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar