söndag 11 december 2011

11:e december - julmarknad

FilurTomten på besök, gömde sig minsann inte där de andra tomtarna, renarna och alla de andra figurerna dykt upp. De andra besöken har varit välartade och hållt sig till nedervåningen, men den här gynnaren tog sig upp för trappen.

Prinsessan letade och letade, det brukar ta max fem minuter så är figuren upphittad av en triumferande Prinsessa. Men FilurTomten stod på ovanvåningen och log lite hemlighetsfullt. 

Det krävdes en liten ledtråd från pappa,"Inte på nedervåningen", för att Prinsessan tjoandes skulle springa upp på ovanvåningen. Inom fem minuter var den besvikna filurTomten upphittad.

FilurTomten tyckte att det var dags att baka mer lussekatter, antagligen hade han hört talas om Prinsessans lite instabila humör och en deg brukar alltid kunna lugna henne. Men nu är det ju så att Prinsessan bor hos en mamma och pappa som ibland får för sig att vara lite spontana.

På söndagar är det nämligen julmarknad i Wadköping, med pyssel hos Tomtemor och möjlighet att prata med Tomtefar. Träffa Tomten var Prinsessan verkligen på, LillMucklan tyckte inte alls att det lät som en bra idé, men hon hängde på för kanske skulle man kunna få sig något gott att äta. Det brukar ju sluta så när mamman och pappan far iväg spontant.

Men innan familjen sprang på Tomten så kom där en stor katt och en Nisse gåendes och jag trodde att ögonen skulle trilla ur skallen på LillMucklan. Prinsessan frös till is, men mycket fascinerad över att katten pratade. LillMucklan däremot gjorde sitt bästa för att bli osynlig, dessvärre lyckades hon inte med det och efter att ha knuffat sig upp i mammans famn för att inse att hon då kom närmre katten och Nissen så tog hon sig över i pappans famn.

Det var ju bara det sedan att det inte var det enda mötet med katten och Nissen, stackars LillMucklan, vet inte hur mycket av julmarknaden hon såg egentligen. Till slut hittade vi bort till Tomten, LillMucklan pep att dit tänkte hon inte gå och när Prinsessan insåg att vi måste gå in för att träffa Tomten så bangade hon också. Jahapp tänkte mamman kanske lite pyssel hos Tomtemor då, men neh för när vi kom dit mötte Tomtemor oss så vänligt i dörren och skulle prata med Prinsessan, så blev inget av det heller.

En stunds flängande i handikapparken lyckades få igång tjejerna igen iallafall, ända tills LillMucklan drattade på ändan och dunkade i kinden. Då var det inte roligt längre och då ville hon bara hem.

Två små trötta tjejer satt sedan i soffan och segade på eftermiddagen - såhär blev inga lussebullar bakade, får se om figuren imorgon har en åsikt om detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar