lördag 24 december 2011

24:e december - julafton

Så kom då till slut självaste Tomtefar, köksbordet där alla julens godsaker skulle dukas upp tyckte han var ett bra ställe att lägga sina paket på. Ett litet paket vardera till alla i familjen så att morgonen innan jullunchen inte skulle bli alltför lång. 

Prinsessan hoppade snabbt i sin julklänning, LillMucklan var mer fundersam - hon tyckte att nya pyjamasen med rymdgubbar skulle fungera finfint. 

Kanske ska tilläggas att natten till jul var allt annat än fridfull och sovandes. Prinsessan med hög feber och rossel hade svårt att sova och feberyrade. Något som 2:30 väckte LillMucklan som sedan inte kunde somna om. Det var liksom inte riktigt så jag tänkt mig min julaftonsmorgon.

Fick till slut spel på barnen och förklarade att vi kan ställa in julen om det ändå inte finns några snälla barn i huset. LillMucklan petades ner i en åkpåse och vagn och sedan försvann pappan ut med henne så hon skulle sova och jag skulle hinna pyssla iordning det sista i köket. Prinsessan terroriserade glatt sin storasyster, vilket inte var lika ömsesidigt på den positiva sidan - men Stora insåg att detta kunde hon hjälpa till med - att neutralisera Prinsessan. Så alla nöjda och glada? 

Straxt innan tolv intogs julbordet och favoriten i år var nykomlingarna Kycklingleverpastej med konjak och Laxrulle med wasabi och cream cheese. Själv kände jag mig mest som tjuren Ferdinand, i mitt hörn med en skinksmörgås, men för mig behövs inte så mycket mer på julafton, tja kanske en julmust då.

Sedan tänk straxt efter ett så såg barnen något rött komma vandrandes ute i skogen och hade han inte en säck över axeln. Nu blev det en väldig fart på Prinsessan som insåg att Tomten faktiskt var på väg in och hon snurrade ut i hallen för att släppa in honom. Eller tja hon kom hela vägen till hallmattan sen kom hon på att det nog var lite otäckt med Tomten ändå så mamman fick släppa in och hälsa Tomten välkommen.

Tyckte att vi inte handlat så mycket klappar till barnen men det blev nästan för mycket för barnen ändå och Prinsessan gick in i hyperdrive ett tag, där presenter slets upp och öppnades och sedan bara lades åt sidan. Det där beteendet som jag verkligen så djupt avskyr jämte för stora högar med presenter. Men när presentpapper, snören och tejp skingrats så började barnen faktiskt andas och inspektera sina julklappshögar. En radiostyrd bil, en pyjamas, Sylvanian families, ett nytt spel, en ny bok och lite kläder fick barnen i år av Tomten. Inte så dålig utdelning och det var två mycket nöjda barn som sedan körde runt, runt i hallen med sina radiostyrda bilar i hallen resten av eftermiddagen.

LillMucklan avbröt endast en liten stund för att äta lite efterrätt och se på Kalle Anka på teven, en mycket trött liten tjej som helt fascinerad satt blick still i mammans knä. Prinsessan kom efter ett tag då hon hörde mössen i Askungen sjunga, men hon vågade inte riktigt sitta still för man vet ju aldrig vad som händer om man sitter still. Kanske går man faktiskt ner i varv då?

Två små trötta tjejer somnade inom 5 minuter sedan de stoppats i säng efter att ha ätit lite rester från julbordet. Det var väl bara det att den där otäcka febern återkom hos Prinsessan och tja det blev ju inte många timmars sömn den natten heller... Tycker det är himla lustigt för även förra året åkte Prinsessan på en brakinfektion till jul? Inte så snälla julklappar som delas alla gånger tydligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar