torsdag 1 december 2011

1:a december - lussekatter

En liten ren hade visst förvirrat sig in på vårt köksbord imorse, han hade tittat i skåp och lådor och jodå mjöl fanns det hemma. Renen valde därför att be barnen att baka lussekatter idag, någonstans måste man ju börja för att ordentligt göra iordning innan Tomtefar ska komma.

Jag har nog aldrig ätit så fluffiga lussekatter förut, nu blev de jättestora visserligen men tror inte att det skulle gjort någon skillnad om det hade varit mindre. Receptet finns här.

Vad ska man annars säga om dagen, tja att Prinsessan inte gillar papperskalendrar, fick en jättefin från Arla och en från Brandskyddsmyndigheten. För när du har öppnat en lucka kan du inte stänga den igen, till mycket förtret, ilska och tårar på morgonen. Tårar har annars varit det genomgående temat, för idag skulle Prinsessan inte gå till dagis, absolut inte, hon grät och grät och grät och hon var beslutsam hon skulle inte. Hon grät sig igenom tills hon hade kläderna på sig och sedan tog nog tårarna slut. Rinnsnuva har hon, men ingen feber, blåa små ben så någon infektion är det väl gissningsvis men hon är för pigg för att kunna vara hemma.

Fast sedan kom ändå samtalet från dagis, Prinsessan ville hem, hon grät efter sin mamma, ögon som bara fylldes av tårar. Hem hon skulle hem, inte läsa bok, inte sitta i knäet om inte det fanns ett löfte först om att mamma kom och hämtade snart. Mamman nystade ner LillMucklan i overallen och slog antagligen rekord i hur fort hon kunde förflytta sig, trots regn, rusk och otäcka vindar. En Prinsessa som piggade på sig avsevärt när mamman bara klev innanför dörren, intressant vilken energi som tydligen sprids från mamman till Prinsessan. 
 
Fredag imorgon och då får Prinsessan vara hemma, tror hon behöver vila upp sig lite nu, för det har varit mycket dagis är dumt och stora blöta tårar och snyftande när mamman hämtat denna vecka. Så i ärlighetens namn behöver nog mamman vila sig lite också, känns inte bra att köra iväg Prinsessan då hon inte vill, men samtidigt måste hon ju lära sig att vara på dagis. Usch....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar