söndag 19 december 2010

En bra matdag

Ja Prinsessan har haft en bra matdag, det är ett faktum samtidigt som jag skriver det med lite ironi, för egentligen är inte intaget bra alls, men i Prinsessans värld är det så. En svår balans ibland det där, att samtidigt vara glad för att hon äter och petar lite i maten, samtidigt som man känner en sådan frustration. För varför kan hon inte bara tillåta sig själv att äta, bli mätt och tycka att det är gott. Varför ett sånt motstånd. Vissa dagar säger hon att hon är hungrig, hoppar upp på sin stol, vi ställer fram tallriken och då tittar hon bara på en, skjuter bort tallriken och säger nej. Ibland kan vi lirka, locka och lura henne, fast oftast inte.

Nåja idag har hon ju ätit bra, idag har hon intagit följande:
Frukost - två 2*2cms bitar bacon (maken hade försökt göra det lite roligare med engelsk frukost) möjligtvis att hon fick i sig lite pannkaksrester då hon satt och rev den i små, små bitar
Lunch - tre små köttbullar, ni vet den där minivarianten som finns samt 5st pommes frites doppade i ketchup
Mellis - En halv ostsmörgås
Middag - här upptäckte Prinsessan att vi hade svartvinbärsgelé på bordet, något hon är väldigt förtjust i, så vi lyckades få henne att äta en gaffel ris och en liten köttbit på varje sked gelé. Fem stycken bitar kött, fem gafflar ris och fem skedar gelé. Sedan överraskade hon oss efter middagen med att vilja ha en banan, antagligen mest för att LillMucklan ville ha en. Ännu mer överraskad blev jag då hon åt upp halva bananen.

Så nu hoppas vi att hon sover gott på all denna maten i magen (hoppas inte ironin lyser igenom alltför mycket här). Fast hon åt ju iallafall - och det riktigt bra också i Prinsessmått mätt och det är väl det som räknas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar