söndag 26 december 2010

Host, nys, feberrosor och tårar

De feberrosor Prinsessan hade på kinderna på julafton, som jag in i det sista hoppades vara för all uppståndelse, var ju givetvis inte det. 

Var ju kanske inte en julklapp vi ville få, men antagligen slank den julklappen ned i påsen då vi panikshoppade i måndags.  Eller så var det de små underbara barnen på biblioteket som delade med sig, flickan som så vackert hostade rätt ut och pojken som det rann snor om. Var på vippen att säga till flickan att hålla för munnen när hennes mor kom och även hon hostade rätt ut, insåg då att det inte var någon idé att öppna munnen. Underbart, tur att Prinsessan inte är infektionskänslig, för enligt läkaren är hon inte det, men lika fullt i sjutton så dras alla baciller och virus till henne som om hon vore en magnet. 

Igår började även LillMucklan se lite rasslig ut och inatt hade jag ett hett  litet element som låg utsträckt tvärs över mig.

Två små retliga, febriga småtjejer utan tålamod och energi har gjort att vi snart har fuktskador på golvet av alla tårar. Känns så orättvist att småttingarna får lida för att jag behövde fixa lite extra julklappar till dem, tror nog att de hade klarat sig utan alla de extra julklapparna, febern inkluderat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar