torsdag 2 december 2010

Sprid lite värme och solsken

Jag gissar att de flesta av oss har åsikter om vädret ute just nu, antingen gillar man det eller så gillar man det inte. Samtidigt som att det inte går att komma ifrån att det är underbart vackert utomhus och de flesta av oss kan ju faktiskt klä på oss så är det ganska trevligt att vara ute, även om det visserligen finns en risk att man rullar iväg i köttbullskostymen.

Några av oss har små fryslortar, som inte klarar av kylan och blåsten. Små, blåa läppar, kalla fingrar och tår som inte riktigt går att få varma. Går man ut så handlar det om blixtvisiter, för det är ju gott med frisk luft ändå.

Men nu finns det även de där små barnen som faktiskt mår rent av dåligt av vädret ute. En liten kropp som liksom inte orkar med allt det kalla, en liten kropp som stelnar till och värker. Som ett porlande vattenfall på sommaren som blir kallt, fruset, hårt och blänkande om vintern. Vattenfallet är vackert, den lilla onda barnkroppen är inte lika vacker. En liten barnkropp som gått i ide i väntan på våren, värmen och den livgivande solen.

De av er som läser bloggen och har små hjärtisar vet hur det är att stå på sidan av och iaktta sitt barns kamp, vi kan medicinera och vi kan älska våra barn, men ibland räcker det inte riktigt till. För våra hjärtisar kan det då bli tal om operation, för barn med reumatism blir det istället mera mediciner. När man är sådär kring metern lång finns det inga subventionerade solresor, även om det är det som kanske skulle ge bättre verkan än alla dumma mediciner tillsammans.

Apollo har just nu en tävling där man kan vinna en resa till solen, skulle ni vilja hjälpa mig att hjälpa denna lilla pojke att få ta sig till solen? Det är enkelt, det är bara att klicka på länken och sedan rösta på bidraget. http://mythos-beach.apollo.se/dNoHE
Man får rösta en gång om dagen. Om det är någon annan som tävlar i denna tävling får ni gärna lägga in er tävlingslänk i en kommentar så lovar jag att klicka på er länk varje dag också.

För många av oss finns en dröm att fly bort och komma ifrån väggarna ett tag, få lite sol och känna att man slappnar av. Men för den här lilla Riddaren så är det så mycket mer än en dröm, det är en förhoppning om att kunna röra sig lättare och smärtfritt, såsom det är tänkt att barn ska kunna röra sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar